Монтаж на тежко извънгабаритно оборудване

Монтаж на тежко и извънгабаритно оборудване

Предстои ви монтаж на тежка и/или извънгабаритна машина и търсите фирма с опит, която да разполага със собствена специализирана техника?

Дошли сте на правилното място!

Ние, от „Енергомонтаж Инженеринг“ АД имаме дългогодишен опит с нашите клиенти от индустрията и множество успешно завършени проекти. Независимо дали става въпрос за разтоварване, товарене , монтаж , демонтаж , нивелиране , вкарване в ос и т.н. на тежки машини / товари / оборудване можете да разчитате на нашия опит и професионализъм.
Разполагаме с тежкотоварни колички за преместване на машини с тегло до 88 тона (снимка колички 88 т), лебедкки (5т. и 1 т.) полиспасти, тирфори до 3.2т, верижни макари и тресчотки до 6 т., които поддържаме в изправност, за да можем да реагираме бързо на Вашите нужди.
За по-леки товари (до 20 тона) разполагаме и със по-малки колички и крикове и специализирано теглително устройство (снимка теглително устройство), което да премества товарите без да има необходимост от закачане на мотокар за теглене/бутане.
Когато товарът се обработва с кран – ние можем да предложим товароподемни греди (траверси) (снимка №1 – вдигане с траверси), високотонажни сапани и шегели за правилното и безопасно повдигане на товара. (линк към раздел промишлен монтаж)

Монтаж/демонтаж на силови трансформатори

През годините екипът ни е натрупал богат опит в механичния монтаж/демонтаж на трансформатори с тегло от 50 т до 120 т в подстанциите за високо напрежение в цялата страна. Независимо дали става въпрос само за разтоварване от ремарке, монтаж на фундамент по такелажен способ или окомплетовка на целия трансформатор можете да разчитате както на нашия професионализъм така и на специализираното ни оборудване – греди за разтоварване, столчета за подпиране, дървен материал -работим само с букови греди и траверси от желязно дърво (наричано още azobe, ekki и red iron wood), релси за удължаване, анкерни плочи и греди, хидравлични крикове др. оборудване с което безпроблемно да се справим със всеки демонтаж и монтаж на трансформатор независимо дали е посредством кран или чрез такелаж.

Повдигане на товари с греди (траверси)

Точките на повдигане на някои товари не позволяват директно събиране на сапаните (въжетата) на куката на крана. В такива случаи се налага да се използват греди за повдигане на товари. Тези греди като цяло са два типа :

– греди за повдигане, които разделят сапаните (на англ. spreader beam), които стандартно имат две горни точки за връзване към куката (или към по-горна греда) и две долни точки за закачана на товара (или по-долна греда);

-греди за повдигане, които имат една горна точка за вдигане (на англ. lifting beam) и две или повече долни точки за закачване на товара (или по-долна греда) .

Възможни са и други конфигурации – например H-образни греди, правоъгълни рамки, балансиращи греди със стационарна или подвижна тежест и др. Според вашата необходимост можем да предложим решение, което имаме налично при нас както и да проектираме, изработим и узаконим специфично приспособление съобразено с Вашия товар. 

Тежки товари (над 100 тона)

За повдигането на товари над 100 тона разполагаме с хидравлични крикове с капацитет до 400 тона и електрическа станция за бързо и безопасно работа с товара командвана от едно място.
За преместването на товари над 100 тона сме разработили собствена система за хидравлично преместване, която е с капацитет до 400 тона и така можем да спестим наемането на скъпи кранове (често намиращи се и извън България) за обработването на подобни тежки товари.
За случаи, в които няма физическа възможност за използването на авто- или друг кран винаги можете да се консултирате с нас за възможните подходи във Вашия случай.

Реализирани проекти